A kép forrása: Bors
Érdemes ezt beépíteni a napi étrendbe.
A szakértők szerint két adag bab fogyasztása napi szinten számos pozitív hatással lehet az alakunkra és általános egészségi állapotunkra. Egy tanulmány elsőrangú élelmiszer-választásként osztályozza ezt a hüvelyes ételt, és kimutatta, hogy összefüggés van a babfogyasztás és az alacsonyabb testtömegindex, könnyebb testsúly, valamint karcsúbb derékméret között. Rendszeres babfogyasztás esetén az emberek egészségesebben táplálkoznak, több tápanyaggal látják el szervezetüket, és csökkentik a szívproblémák, rák és cukorbetegség kockázatát. Különösen a pinto és vörös vesebab nagyszerűen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint kordában tartja a koleszterinszintet. Azonban a babfogyasztás némileg növelheti a nátriumbevitelt, amit ellensúlyozhat a megnövekedett káliumbevitel, ami hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez. Tanácsos a babot lecsöpögtetni és leöblíteni, hogy csökkentsük a nátriumbevitelt. A babfogyasztók csoportjában magasabb volt az E-vitamin, magnézium, vas, folsav, kolin, kalcium, kálium és rostok szintje. A tanulmányban résztvevőket csoportokba osztották, és megfigyelték az étkezési szokásaikat.