A rák veszélyes elterjedését okozhatja ez a két élelmiszer a fiatalabb generáció között

A rák veszélyes elterjedését okozhatja ez a két élelmiszer a fiatalabb generáció között

Mutatjuk, mik azok az élelmiszerek, amelyek az szakértők szerint kerülendők, mert rákkeltőek lehetnek.

Az elmúlt években egyre fiatalabbaknál diagnosztizálják a különböző típusú rákos betegségeket, ami sokkoló változás. A feldolgozott húsok, mint például a kolbász, szalonna és felvágottak, potenciálisan rákkeltő anyagokat tartalmaznak. Az Egészségügyi Világszervezet feldolgozott húsokat sorolt a rákkeltő anyagok közé, napi 50 gramm feldolgozott hús rendszeres fogyasztása 18%-kal növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A feldolgozott húsokban található nitrátok és nitritek rákkeltő anyagokká alakulhatnak a szervezetben. A feldolgozott élelmiszerek, gyorsételek és magas zsír-, cukor- és sótartalmú ételek fogyasztásának összefüggése van a rák egyre gyakoribb előfordulásával a fiatalabb korosztályok körében. Elhízást okozhatnak, ami a rák több formájának kockázati tényezője lehet.

Tovább a cikkhez