A kép forrása: Dívány
A bőrrák kialakulását nem csupán a leéégések száma, hanem az étrendünk is befolyásolhatja.
A halfogyasztás és a bőrrák kockázata közötti összefüggést vizsgáló kutatás eredményei meglepőek lehetnek, mivel az eddig ismert legnagyobb kockázati tényező, a káros napsugárzás mellett a halfogyasztás is jelentős szerepet játszhat a melanoma kialakulásában. A friss kutatás a halfogyasztás és a bőrrák közötti kapcsolatra világít rá, azonban hangsúlyozza, hogy a kockázatot számos egyéb tényező is befolyásolja, mint például a napsugárzás, bőrtípus, fényvédő használata, anyajegyek száma. Fontos megjegyezni, hogy a tanulmány nem bizonyítja egyértelműen a halfogyasztás és a bőrrák közti ok-okozati összefüggést, további vizsgálatokra van szükség a tények megerősítése érdekében. Ugyanakkor javasolják, hogy a bőr egészségének megőrzése érdekében csökkentsük a napon töltött időt és használjunk fényvédő krémet, valamint rendszeresen fogyasszunk fehér teát, ami segíthet az öregedés és a betegségek megelőzésében.