A kép forrása: Dívány
Ha ezzel a 6 kellemetlen, de gyakori tünettel szembesülsz, akkor eljött az ideje az életmódváltásnak.
Az orvosok és a dietetikusok egyetértenek abban, hogy a fogyasztott étrend kulcsfontosságú szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. Több gyümölcs, zöldség és növényi alapú élelmiszer fogyasztása javasolt, míg a vörös hús és feldolgozott húsok fogyasztását érdemes csökkenteni. A nagy mennyiségben fogyasztott vörös és feldolgozott hús növelheti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a vastagbélrák kockázatát. A vörös húsok fogyasztása növelheti a bélrák kialakulásának valószínűségét, de különböző tápanyagok fontos forrásai is lehetnek. A vörös és feldolgozott húsok fogyasztása összefüggésben állhat emésztési problémákkal, magas vérnyomással, rossz lehelettel és erős testszággal.