A kép forrása: Femina.hu
Ez a diéta nemcsak alakbarát, hanem a szervezetben lévő gyulladásokat is csökkenti.
Az egészségmegőrzés alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozás, ám a modern, egyre gyorsuló világban sokan kihívásként élhetik meg az egészséges étrend kialakítását és betartását. Dr. Andrew Weil által kifejlesztett gyulladáscsökkentő diéta minimalizálja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, hangsúlyosan szerepelnek benne a gyümölcsök, zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék és az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek. Halat legalább egy héten kétszer kell fogyasztani, valamint gyömbért és kurkumát is kell használni. A diéta hozzájárul a megfelelő testsúly fenntartásához is. Az étrendben szereplő ajánlások a kalóriabevitel, makrotápanyagok aránya, szénhidrát- és fehérjebevitel, folyadékfogyasztás terén adnak iránymutatást a követendő szabályokat illetően.