A kép forrása: Femina.hu
Van néhány adalékanyag, melyek neve ijesztően hangzik, valójában teljesen ártalmatlanok, még az egészséget is támogathatják.
Az egészséges életmód és az élelmiszerek összetétele iránti érdeklődés növekedésével fontos szerepet kapnak az adalékanyagok. A címkék olvasása során gyakran találkozhatunk furcsa nevű adalékokkal, amelyek közül néhány támogatja az egészséget. A tokoferolok E-vitaminforrások, amelyek megakadályozzák a zsírok avasodását, így egészségvédő hatással bírnak. A szentjánoskenyér-gumi stabilizálja a koleszterin- és vércukorszintet, valamint segíti az emésztést. A xantángumi a gluténmentes élelmiszerek sűrítőanyaga, míg a piridoxin-hidroklorid és a kalcium-pantotenát B-vitaminforrások, amelyek támogatják az idegrendszert, az anyagcserét, valamint az immunrendszer működését.