A kép forrása: Femina.hu
Az egészséges zsírok is fontos részei a kiegyensúlyozott étrendnek.
A forró nyár és a bikiniszezon idején sokan igyekeznek egészségesebben táplálkozni, de fontos tudni, hogy nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat az étrendből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása mellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A változatos táplálkozás és a megfelelő zsírbevitel jótékony hatással van az egészségre. Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg dietetikus szakértője szerint fontos tudni, hogy a zsírok számos élettani mechanizmusban vesznek részt a szervezetben, és az is lényeges, hogy milyen zsiradékot fogyasztunk. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában a telített zsírok túlzott bevitele játszik nagy szerepet, így érdemes korlátozni fogyasztásukat. Fontos kiemelni, hogy a növényi zsírforrások és a halak fogyasztása előnyös a szervezet számára, mivel ezek döntően telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.