Új forradalmi felfedezés: A vitamin, ami átalakíthatja az élelmiszerek globális szabályozását

Új forradalmi felfedezés: A vitamin, ami átalakíthatja az élelmiszerek globális szabályozását

Több mint nyolcvan év után új vitamint fedeztek fel, ami megváltoztathatja a táplálkozási irányelveket.

Az A5-vitamin felfedezése miatt javasolják az A-vitamin-csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását. Bánáti Diána, az SZTE professzora és Ralph Rühl berlini kutató vezető szerepet játszanak ebben. A szakemberek szerint az A-vitamin terminológiája és a táplálkozási ajánlások számos bizonytalanságot tartalmaznak. Ralph Rühl több mint harmincéves tapasztalattal rendelkezik az A-vitamin kutatásában, míg Bánáti Diána az EFSA korábbi elnöke, és sokéves tapasztalattal rendelkezik az élelmiszer-tudomány területén. Az A5-vitamin fontosságát és kategorizálását hangsúlyozzák, valamint javaslatot tesznek az A-vitamin-terminológia és a táplálkozási ajánlások frissítésére.

Tovább a cikkhez