A kép forrása: ripost
Kalmár Ildikó először fehérjediétával fogyott le, viszont tavaly, egészségügyi okok miatt, áttért a teljes értékű növényi étrendre. Sok odafigyelést és pluszmunkát igényel kezdetben ez az életmód, de azt mondja, hogy megéri, hiszen amellett, hogy könnyedén mentek le róla a kilók, a szervezetének is jót tesz vele…
Ildikó kerüli a feldolgozott élelmiszereket, olajat nem használ, és nem eszik húst, tejterméket, valamint pékárut. Mindennap fogyaszt gyümölcsöt és mindenféle zöldséget, nyersen és feldolgozva is. Bár engedékeny magával, és olykor elfogyaszt egy-egy karikára vágott kolbászt is. Ildikó elégedetlen volt az alakjával, különösen a Covid előtt érezte, hogy lassan rakódnak rá a kilók. Első fogyókúráját egy szigorú fehérjediétával kezdte, amelyben kétóránként fogyasztott hét deka fehérjét sok zöldséggel. Két hónap alatt 6-7 kg-ot fogyott, majd amikor berobbant a Covid, életmódja megváltozott. Némettanárként dolgozik, és az online munkavégzés miatt keveset mozgott, így visszahízott. Visszatérve a fehérjediétához újra sikeresen fogyott, de a sok hús miatt nehezen tartható volt. Orvosi kezelés és természetgyógyász segítségével fogott a nutritáriánus étrendben, amelynek követésével hét hónap alatt 10 kg-ot fogyott.